Projekti

LŠA Ro

Letnja škola arhitekture Rogljevo

Letnja škola arhitekture je projekat Grupe arhitekata, oji se relizuje od 2010. godine, najpre u Baču, a od 2018. u Rogljevu. Škola je projekat neformalnog obrazovanja u oblasti zaštite graditeljskog nasleđa, koji je otvoren za sve zainteresovane polaznike i za koji nije neophodno prethodno znanje i iskustvo. Trenutno je aktuelan poziv za Letnju školu arhitekture Rogljevo 2023.

Neprimereni spomenici

U okviru projekta (Ne)primereni spomenici započeto je mapiranje memorijalnih obeležja, arhitekture i skulpture posvećenih sećanju na NOB i stradanja u Drugom svetskom ratu. Dosadašnji rezultati ovog projekta su predstvaljeni u okviru onlajn baze karta.inappropriatemonuments.org

LŠA Bač

Letnja škola arhitekture Bač

Letnja škola arhitekture u Baču je projekat Grupe arhitekata koji je realizovan u periodu od 2010-2018. godine. Kroz Školu je prošlo oko 100 polaznika i predavača iz zemlje i inostranstva.

Digitalizacija Arhitektonskih časopisa i dokumenata

Grupa arhitekata je partner na projektu  digitalizacije raznovrsne građe koja se tiče modernog pokreta u arhitekturi i urbanizmu Srbije, koji realizuje Docomomo Srbija od 2014. godine.

Virtuelna biblioteka